av Espen Egil Hansen | mars 16, 2009  

VG Nett takker Fru Kup

Vi har fått god respons og mange smil etter at vi lanserte vår tapsgaranti på fotballen. Kjøperne av høydepunktbilletter på VG Live får følgende forsikring på kjøpet: ” Taper laget ditt får du neste kamp gratis!

Jeg tror ikke det er mulig å muntre opp verken Klanen eller tilhengerne av Lyn og Odd Grenland akkurat i kveld, men kanskje er det en liten trøst når de i løpet av uken får tilsendt gratisbillett til neste kamp på VG Live.

Hvor kom så idéen til tapsforsikringen fra? Vel, her er det ingen godt betalte reklamebyråer, PR konsulenter eller tenketanker som har analysert seg fram til en suksessoppskrift. Idéen fikk jeg på en tidlig morgentur i Århus for noen uker siden. Jeg har som personlig mål å ta mange omveier i livet, og denne gangen brakte den meg inn i en liten gate med teglsteinsgårder. På et hjørne ligger frisørsalongen ”Fru Kup” og på veggen et flott skilt: ”Fuld tilfredshed eller håret tilbage”

Jeg synes det er genialt, håret tilbake! Det fremkaller smil, signaliserer tro på produktet og er upretensiøst.

Samme uke hadde det vært store diskusjoner i VG Netts fotballgruppe rundt prising av liven og hvordan det skulle markedsføres. Da jeg endelig nådde målet for min omvei i Århus’ gater, to stykker rugbrød med sild på café, ble jeg sittende å gruble på hva som kunne være VG-fotballens parallell til at en frisør garanterer ”håret tilbake”.  Jeg fant ikke svaret da, men bråvåknet natten etter: Tapsforsikring! Vi forsikrer deg mot at laget ditt taper.

Det var egentlig alt, alt for sent å lansere en slik idé. Markedsplanene var allerede lagt og regnemesterne hadde ikke tid til å beregne sannsynligheten for hvor mange tap, og dermed hvor stor kost en slik forsikring ville kunne påføre oss. De tekniske systemene for betaling måtte bygges om kort tid før salget skulle starte, og leder av VG Netts utviklingsavdeling Erlend Mosland fikk det litt flakkende blikket han gjerne får når han tenker ”er dette virkelig nødvendig?”

 

 

Tapsforsikring ble det. Så om ditt favorittlag, mot formodning, skulle tape en kamp i vår: Gjør som VG Nett og send en vennlig tanke til Fru Kup i Århus!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Comments are closed.

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00