av René Svendsen | mars 23, 2010  

Vil du gjøre VG Nett bedre?

Er du en av de kvalitetsbevisste leserne som irriterer deg over skrive- og faktafeil på VG Nett, gir vi deg nå muligheten til å bruke frustrasjonen konstruktivt.

Enhver feil på VG Nett er én feil for mye, og vi skal være de første til å erkjenne at vi har et markant forbedringspotensial i så måte. Ikke sjelden får vi mail fra engasjerte lesere som påpeker feil, og som ber oss i lite flatterende ordelag om å skjerpe oss. Det gjør vi selvsagt, og journalister i VG Nett er alle levende opptatt av god kvalitet i alle ledd. Vi skal ikke dvele ved årsakene til at feil likevel forekommer, men nøye oss med å konstatere at den enorme tekstproduksjonen under et kronisk tidspress gjør det svært vanskelig å unngå.

Så hvordan kan vi bli betydelig bedre på dette området? Svaret er like innlysende som det er genialt, og tar oss tilbake til de engasjerte mailene fra kvalitetsbevisste lesere nevnt ovenfor; vi lager en løsning som gjør det uhyre enkelt for disse å melde fra om feil. Samtidig gjør vi det minst like enkelt for VG Netts redaksjon raskt å rette innrapporterte feil. Og løsningen kaller vi selvsagt VG Rett!

Som tenkt, så gjort, og nå er VG Rett ferdig testet internt på VG-huset, og klar for lansering.

Utvikler Tommy Jocumsen har laget VG Rett, og beskriver den på følgende måte:

- Det er en liten applikasjon som installeres i nettleseren din, og som gir deg et rapporteringsvindu nederst til høyre i de fleste artiklene på VG Nett (ikke minMote, Dine Penger og E24). Her kan du enkelt markere tekst med feil, foreslå endring og sende inn. Meldingen går til journalisten(e) som har skrevet saken, og/eller til et vakthavende ledd dersom journalisten(e) ikke er på jobb. Dermed skal det i de fleste tilfeller ta få minutter før feilen er rettet, forteller Jocumsen.

Slik ser  applikasjonen ut

Når vi nå skal la et utvalg lesere ta i bruk VG Rett, må vi være litt kresne, og forbeholder oss retten til å plukke ut omlag 100 personer av dem som melder seg på. Derfor ber vi om at du skriver en kort begrunnelse for hvorfor du er kvalifisert til å være “korrekturleser” på VG Nett, og sender det i en mail til magnea@vg.no

Vi kan dessverre ikke betale noe for jobben som skal gjøres, men lover å lage en “VG-lista Korrekturlesere” der de beste dugnadsleserne blir gjort stas på.

På forhånd tusen hjertelig takk!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Interessant!

Jeg er usikker på hvor godt det vil fungere med en e-post på baksiden, men det er ihvertfall et godt forsøk.

VG har så mange besøkende at det er store sjanser for at mange nok bruker denne tjenesten, men det hadde vært interessant å høre om dere har tenkt noe videre?

Det første som slår meg er at leserne kan engasjeres enda bedre med litt statistikk. Hvis f.eks. dere har en liten widget som viser antall innmeldte skrivefeil, og eventuelle rettinger, samt hvem som oftest bidrar med rettelser (som fører til endring) så vil det gi noe ekstra.

Når det er sagt, er det best å begynne som dere gjør, i det små. :-)

Lykke til! Håper dette blir en suksess, og at dere blogger litt om resultatene uansett.

Mvh
Anders Brenna
Medieutvikler

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei! Jeg har alltid lest bøker, aviser med mer på to måter samtidig. Innhold og korrektur… I tillegg leste jeg korrektur for en venninne av meg (Ellinor Rafaelsen) på grovmanuskriptet hennes før det gikk inn til forlaget… Så dette har jeg veldig lyst til å ta del i. Ønsker dere en fortsatt fin dag, Mvh Roger Høyogmørk Nilsen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

hva med å sende sjonnalistene på norsk-kurs istedet?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Vdr. “Vil du gjøre VG Nett bedre?” (Som forøvrig er et meget godt tiltak!): Heter det ikke: …retten til å plukke ut omlag 100 personer blant dem som …

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Feige saker.
VG er en av avisene som ÅPENBART har kuttet i sånne områder som korrekturlesing i årevis, og nå vil de isteden at leserne skal gjøre det for dem.

Patetisk :D

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei! Jeg er 74 år ung, og har jobbet i 50 år i eget firma, som grafisk designer og typograf. Finner av en eller annen grunn trykkfeil på en side i en bok, en avis eller et blad omtrent uten å lese artikkelen, antakelig på grunn av lang erfaring i å skrive og lese norsk. Håper å høre fra dere.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“å raskt”

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg leser VG på nett hver dag, og har hovedfag i nordisk. Jeg jobber som studiekonsulent ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo, hvor skriving på nett utgjør en stor del av arbeidshverdagen min.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette var positivt!
Jeg har ofte irritert meg over skrivefeil i avisen(e), så dette var en meget god idé.
Om jeg er kvalifisert, er jeg usikker på, men jeg er meget oppmerksom på skrivefeil.
Deres avis er ikke den verste, men, som Dere selv påpeker, er det alltid rom for forbedringer.

Arvid Hauge

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Noe som er utrolig er at en avis som ikke har noe annet til hensikt enn å tjene penger (det finnes fortsatt aviser som også har andre hensikter), faktisk kan få folk til å jobbe helt gratis for å gjøre produktet bedre.

Google og en del andre har gjort det samme med stort hell.

Så: skjerpings, folkens! Dette er ikke Wikipedia. Dette er ikke dugnadsarbeid. Det er gratisarbeid for en avis som har større fokus på inntjening enn butikker og banker!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Wow. Ellers takk. Ikke interessert i gratisarbeid.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg leser svært mye og skriver mye. Det meste av det jeg skriver er poesi. Denne formen å uttrykke seg på gjør meg svært kritisk til språket. Som ex-lærer i faget burde min basis være grei. Det jeg reagerer mest på av språkfeil i aviser er ordstilling og tvetydigheten. Skrivefeil er det for mye av, men kan jo skyldes så mye, men feil er det nok av. Litt uheldig at yngre lesere får disse feilene uten korreksjon. Språket er jo det viktigste kommunikasjonsverktøyet spør du meg.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hva med å ansette journalister som kan skrive ordentlig norsk?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei!
For en som har jobbet som journalist i papiravis i mer enn 25 år blir dette nye opplegget aldeles på “trynet”. Det kan umulig være leserne som skal spare VG for utgifter ved å være korrekturlesere!
Det florerer med kjente feil både i nett- og papirutgaven nesten hver eneste dag. Dette er feil VG selv burde spandert penger på for å rette opp i.
VG har frekkhetens nådegave!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei,
Jeg er en 52-år gammel trønder som fordriver tiden med å frakte passasjerer “land og luft” rundt. Jeg ser til stadighet mangelen på godt norsk skriftspråk, og som om ikke det er nok, så er også korrekturlesingen fullstendig fraværende. Av naturlige grunner er det dagspressen som her er mest utsatt, men det er også denne som burde se nødvendigheten, og viktigheten av, å skrive godt og korrekt norsk. Ikke bare skal dere formidle nyheter og være samfunnskritiske, men også gå foran med å ta vare på å utvikle det norske språket. Det er skremmende hvordan dagspressen radbrekker skriftspråket vårt i iver etter å få sensasjonelle nyheter raskest mulig ut til folket, og tid til korrekturlesing ser det overhodet ikke ut til at dere har. Jeg applauderer dette initiativet, og håper hermed å få delta.

Mvh
Geir Hundseth

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei,

jeg irriterer meg grønn av skrivefeil!! Jeg blir rett og slett stresset. Derfor synes jeg det er bedre at jeg faktisk får en mulighet til å korrigere skrivefeil, fremfor å bli irritabel!

Her og nå kan jeg påpeke at i artikkelen om gutten med for mange tær og fingre, står det under bildet; seksår gamle gutten, det skal vel stå seks år gamle guttene, og de fra Kina heter vel kinesere, ikke kinetisk som det står i artikkelen.

Som jurist er språket mitt viktigste vertøy, og det tenker jeg om journalister også.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dere burde plukke ut meg som korrekturleser for VG Rett av den enkle grunn at jeg alltid har hatt lett for å SE når et ord er feilstavet. Det er ekstremt irriterende når grammatiske feil (som tegnfeil, setningsoppbygning, eller bare ett enkelt ord feil) oppstår i en tekst, og det trekker ned helhetsinntrykket av en tekst betraktelig. Har ofte tenkt på at det å være korrekturleser ville være en passende jobb for en perfeksjonist som meg!
Hilsen Mali Uvsløkk

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg har vel ingen ekstra kvaliteter enn de fleste som leser vg.nett. Men de feil som oppdages er feil som raskt blir oppdaget ved lesing av repotasjen. Føler at jeg har merket flere feil i det siste, da ikke vg’s sider, men andre nett-aviser. Kanskje jeg har blitt mer engasjert med årene.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Er elektriker og er innom VG NETT morgen,ettermiddag og kveld.

Mvh.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Så typisk! Her skal altså lesere som irriterer seg grønn over manglende ferdigheter i norsk hos profesjonelle “nettjournalister” selv korrekturlese for VG! Frekkheten kjenner ingen grenser. Attpåtil gratis! Ville det ikke være bedre å bruke ressurser på å finne de beste pennene, språkteste og ansette de rette personene før ansettelse? Nettsidene til VG bærer preg av slurv, umodne skribenter, språklige fadeser, enkle feil som burde vært unnagjort i grunnskolen. Det er dessverre et faktum.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jobbe gratis for VG slik at dere kan spare inn noen stillinger? Er det den norske dugnadsånden som skal utnyttes her? Bli med på en dugnad for kapitalen? Nei takk…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kan jo begynne med å rette denne: omlag 100 personer av de som melder

til denne: omlag 100 personer av dem som melder

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei. Jeg er lærer og irriterer meg ofte over skrivefeil og faktafeil i aviser. Jeg ønsker at elevene mine skal lese aviser, både papirformat og på nett, og jeg ønsker gjerne å bidra til at det de leser er korrekt i språket og i innhold.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Vil veldig gjerne være med på å bedre VG-nett gjennom rapportering av skrivefeil.
Setter selv pris på å lese artikler uten skrivefeil,og synes dette er et genialt tiltak.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette hørest ut som et spennende tiltak. jeg leser ikke absolutt alt av VG Nett sine artikler, men forsøker å få med meg det som fenger meg mest.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg er en av dem som irriterer meg over feil i nettavisene (og papiravisene), men jeg synes det er sleipt at dere skal benytte dere av oss som vil rette dere gratis. Før i verden fantes det betalte korrekturlesere i alle aviser, men det er det dessverre slutt på. Jeg er selv journallist, og mener at i redaksjonen kan journallistene skiftes om å lese korr. for hverandre.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei, VG Nett!

Jeg engasjerer meg alltid når temaet rettskrivning er oppe.

Jeg er veldig nøye med min egen ortografi, legger umiddelbart merke til skrivefeil, og mener meg kvalifisert for oppgaven.

Med vennlig hilsen
Grethe K. Karlsen

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kunne bare ikke dy meg:
På norsk bør det for det første hete VG-nett (med bindestrek og liten “n”) og likeledes VG-rett!
Dessuten er det ingenting som heter omlag — det er om lag (med mellomrom).
Dere har en god idé, men som mange her påpeker, er målet med virksomheten deres å tjene penger, så dere burde i anstendighetens navn faktisk ansette og lønne språkvaskere og korrekturlesere. Hadde dere vært en ideell organisasjon, ville det ha stilt seg annerledes. Selv leser jeg ikke lenger aviser, fordi jeg ikke utstår all den dårlige norsken dere opererer med. Ansett noen språkvaskere og vær med på å bekjempe den nye folkesykdommen, som er ELENDIGE norskkunnskaper!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Folk kan tydeligvis rette feil , men ikke lese.?. Det står da virkelig at de skal sende Epost og ikke kommentere her at de vil ha “stillingen”

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg er selv freelance journalist, og finner ofte skrivefeil i alle typer media. For frivillige foreninger jobber jeg gjerne gratis, men for landets største avis? Tror ikke det nei..!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Geir Hundseth: Finn feilen, og eller å..?
“Ikke bare skal dere formidle nyheter og være samfunnskritiske, men også gå foran med å ta vare på å utvikle det norske språket.”

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Veldig fint tiltak av VG. Håper jeg får være med.
Og siden jeg skal sende denne kommentaren; heter det egentlig å maile? Jeg bruker ordet e-poste.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hallo? 1. april i dag eller?! Dere bør vel heller sende folka deres på norskkurs da! Pokker heller, er dere så sløve og analfabeter at dere ikke kan gjøre jobben selv?
VG blir bare mer og mer talentløst og patetisk.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Neitakk, er drittlei av å skulle rydde opp etter andre.

Et tips er å kutte ut alle disse orddelingsfeilene Mike Rosoft har skylden for: “etterhvert”, “isåfall”, “ihvertfall”, “ifallfall”, “forsåvidt”, “såvidt”, “idag”, “igår”, “ikveld”, “iløpet av” osv.

Alt dette er ord Word deler, men som ikke deles på norsk. Et hovedproblem for journalister idag er ikke skrivefeil, men svak syntaks, dvs. ordstilling. Innimellom ser vi setninger hvor tidsadverbialer som burde vært flyttet frem i setningen, kommer helt tilslutt, skaper ubalanse og åpner for tvetydigheter.

Mvh
Professor

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Fantastisk tiltak – men hvorfor stanse der, hva med at vi leserne retter opp faktafeil også?

Neste trinn når vi har vist vi mestrer språkvask, da kan vi vel ta trappevask også?

Jo mer jeg tenker på det jo bedre blir det – vi kan begynne å skrive selv, hele artikler til og med, først det enkle som politikk og internasjonalt stoff (jeg har dyp respekt for at sport er altfor vanskelig for oss utenfor VGhuset) til å begynne med. Etterhvert kan vi vi leserne samle alt stoffet på et sted og utveksle våre historier og til slutt kanskje trykke det på papir, ja nesten som en avis og selge det på gaten.

Når vi så har vokst oss store og kan koste på oss en dose arroganse kan vi be folk som kan norsk (beklager at det ikke blir mulig å ta inn VG journalister men det soier jo seg slev) se her nå er vi i gnag vem kn hjlpe ?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Så dere skal ha folk til å gjøre jobben gratis? Vet ikke hvor lovlig dette er.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette bør vel være en sak for NJ.

VG har sagt opp sine korrekturlesere for at eierne skal kunne trekke ut mer penger.

Og så skal de nå ha leserne til å gjøre jobben – gratis.

Alle dere som vurderer å melde dere på: Tenk på at dere undergraver ortografi og godt språk som en profesjonsfordel. Altså at dere motarbeider noe dere setter høyt (får man tro) – ved at VG ikke trenger å dyrke dette internt, men kan få noen til å gjøre det eksternt.

Dette er altså noe VG nedvurderer så pass mye at de mener at de bør kunne få det gratis.

Hårreisende!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg er en av de engasjerte leserne som ved flere anledninger har sendt dere en mail med et “spark på leggen”. :-)

At dere har stort tidspress er virkelig ingen unnskyldning for dårlig grammatikk. Om dere var tilstede i norsktimene så bør dere uansett kunne riktig orddeling og hvor man bruker og i stedet for å, forskjellen på et og ett osv.

Med alle de skrivefeilene VG Nett presterer så ville denne “dugnaden” utgjort nærmest en fulltidsjobb, og jeg jobber ikke ulønnet. Beklager, men lykke til med prosjektet.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Men… er det da ikke redaktøren sin jobb å sjekke at ihvertfall de groveste skrivefeilene er rettet på, før avisen går til trykk? Leser ikke redaktøren hva journalistene hans/hennes skriver om lengre? Eller har dere ikke en slik “redaktør” lengre? Kanskje de er gått ut på dato, akkurat slik som rettskrivning. ;o)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Herregud, så frekt. Det finnes korrekturlesere i dette landet. Bruk dem, og betal dem for jobben. Og til dere som logrer etter å få være med: WHY????

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det går ikke an å skrive “han ble skutt og drept” Er man skutt så er man død. Denne formuleringen har NRK hermet fra engelsk og andre medier har hengt seg på.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hva skal betalingen for at leserne retter elementære skrivefeil være?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg kikket på kalenderen: Det var ikke 1.april, gitt!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette er nok mat for LO og andre fagforeninger!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Utrolig frekt! Dugnad for VG? Nei takk!!! Sørg for å lønne ansatte med tilstrekkelig kompetanse og erfaring.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Les bloggen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Til trykk? Dette er VG Nett.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Utrolig irriterende at noen andre allerede har påpekt at det ikke er 1. april i dag!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Først avvikler dere korrekturavdelingen deres og sier opp de ansatte. Deretter ber dere kundene deres om å utføre jobben gratis.

Når jeg tenker etter så er kanskje ikke leserne kundene deres lenger. Det er vel heller annonsørene som er det.

Tankegangen er litt som at dere får leserne til å forbedre produktet deres i håp om at antallet lesere øker. Noe som gir økte annonseinntekter uten økte utgifter, og dermed økt overskudd til eierne.

God idé, men ikke veldig realt overfor korrekturleserne som ble sagt opp for få år siden.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

I første omgang virket dette som en god idé. Så begynte jeg å tenke etter; finnes det ikke lenger journalister som kan rettskriving? Når avisen må ut og be leserne om hjelp, er det egentlig en fallitt-erklæring!
Nei, det må være bedre å skjerpe inni egne rekker. Jeg er sikker på at det fremdeles finnes mennesker med yrkesstolthet!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg må si det er litt morsomt å se at en del av de som søker “jobben” som korrekturleser ikke klarer å korrekturlese egne innlegg … :)

Eller å lese artikkelen for den del – som en sa over; send en mail, folkens! :D

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

VG Nett har aldri hatt noen korrekturavdeling, bare en masse engasjerte lesere som sender oss eposter når det er feil i artiklene. Nå organiserer vi denne prosessen på en bedre måte, for å ta leserne mer på alvor, og for å bedre kvaliteten på VG Nett.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

[...] 2010 at 8:30 pm (Uncategorized) VG nett leter etter korrekturlesere som kan jobbe gratis med å rette skrivefeil i artikler på nett. Tom Arild Haugen har kommentert dette i sin blogg. Jeg tenkte bare jeg skulle henge meg [...]

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

[...] “Vil du gjøre VG Nett bedre?” heter det på bloggen til VG Meta. Riksavisen går i dialog med språkfantastene blant oss for å bedre eget produkt. Det er intet mindre enn genialt. [...]

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Da kan VGbegynne med å rette i underteksten på filmen som viser en kvinne blir kjørt ned. Her mangler det ord i en setning.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Da kan VG begynne med å rette i underteksten på filmen som viser en kvinne blir kjørt ned. Her mangler det ord i en setning.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg er 14 år og skriver bedre enn journalistene til VG. Ett ord: SKAM!

Ansett heller noen som ikke strøk i norsk, dere :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette trodde jeg var en for tidlig aprilspøk!
Ikke nok med at vg fratar brukerne alle rettigheter uten noen kompensasjon på vg-debatt. Et forum som folk må BETALE for å benytte!
Nå skal de ha leserne til å drive med korrekturlesning, GRATIS!

Det som er det dummeste oppe i dette er at det faktisk er noen, unnskyld uttrykket, pappskaller, som melder seg på!
Denne vg-lista for korrekturlesere burde heller kalles pappskallelista!

Skal dere kanskje sende ut glansbilder til de som er ekstra dyktige også?

Idioti!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Til Ivar,Norge: Det går ikke an å skrive “han ble skutt og drept” Er man skutt så er man død. Denne formuleringen har NRK hermet fra engelsk og andre medier har hengt seg på.

Det er vel da teoretisk sett mulig å bli skutt og ikke dø av det! Medisinske mirakler foruten, skjer det stadig vekk at personer som blir skutt overlever!

Så hva var egentlig poenget ditt?

Ellers til VG-nett: Kan skjønne initiativet dere tar for å rette skriveleifene, men føyer meg i rekken til de andre her og mener at dere burde kunne klare å ansette noen til å gjøre denne jobben, ikke be leserne om å gjøre det – gratis eller ikke!

Og til de som irriterer seg over skrivefeilene: Det finnes så mye annet i verden å irritere seg over – hvorfor kastet bort tid og energi på det?? Rist på hodet og les videre velvitende om at dere hadde nok klart det bedre! Ser ærlig talt ikke hvorfor folk skal hisse seg opp over dette!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“VG Nett har aldri hatt noen korrekturavdeling, bare en masse engasjerte lesere som sender oss eposter når det er feil i artiklene. Nå organiserer vi denne prosessen på en bedre måte, for å ta leserne mer på alvor, og for å bedre kvaliteten på VG Nett. .” Dette skriver Rene som svar.

Det er da ikke dette som er problemet, det at dere faktisk ikke kan skrive selv! Dere trenger norsk kurs, ikke en korrekturavdeling eller gratis arbeidere.
Ta hintet VG, bli flinkere i Norsk!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

[...] Rett. I dag slapp VG Nett nyheten om «VG Rett». «Er du en av de kvalitetsbevisste leserne som irriterer deg over skrive- og faktafeil på VG [...]

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Skammelig VG!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ivar; Har du virkelig aldri hørt om folk som overlever skuddskader? Så det du skriver er jo helt på jordet…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Vel. VG Nett tjener gode penger.

De burde bruke noen av disse på å forbedre produktet, for eksempel ved å ansette korrekturlesere – eller ansette journalister som også kan skrive. Eventuelt kan dere legge litt ressurser i å kurse jopurnalistene dere allerede har. Eller gi dem tid til å lese bedre gjennom sakene sine før de publiseres.

Dersom leserne nå skal ta seg av korrektur for VG Nett, kan dere fortsatt bruke journalister som ikek behersker rettskrivning. Og fortsatt spare penger ved ikke å sende dem på kurs.

Dermed blir rettskrivning undergravd av leserne som setter rettskrivning høyt og derfor ønsker å bidra.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Spesielt god stning idag:

Selbedragets kunst beherseker de! skriver bergenseren videre.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvorfor er det ingen korreksjonsmuligheter på innlegg fra registrerte debattanter slik Aftenposten har?

Slik at jeg kunne ha fikset manglende ‘e’ i forrige.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg har ingenting i mot dugnad og deltar gjerne når anledningen byr seg.

Det jeg har faktisk har noe imot, er når årsaken til at dere trenger hjelp er tidspress. Er ikke alle journalister lagt under et tidspress? Være først ute med nyheter? Skal vi da — som lesere — gjøre en markant del av deres jobb, slik at dere ikke bare er først ute, men OGSÅ har et kvalitetssikret innhold?

Jeg sluttet å lese VG for lenge siden, av den enkle grunn at dere ikke klarer å skrive korrekt. Rett og slett. Jeg ønsker ikke å bidra til å kvalitetssikre reportasjer om kjendissladder, sminke og alt annet VG handler om …

Nå skal det sies at jeg er en språkentusiast, og hater skrivefeil. Jeg kunne stilt opp på “dugnaden” fordi jeg ønsker å støtte opp norskspråket. Jeg ønsker derimot ikke å støtte opp norskspråket som dere forsøppler, for å være først ute.

Derfor leser jeg Dagbladet. Joda, de skriver feil de også, men pokker heller! Slike skrivefeil dere kommer med, drev vi med i grunnskolen.

Anbefaler dere å sjekke ut skrivefeillisten deres her:
http://logopedane.no

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“VG-lista Korrekturlesere”

Hva med å begynne med å gi lista et navn som følger norsk syntaks og bruk av stor bokstav? “VG-lista for/over korrekturlesere”, til nød “VG-lista korrekturlesere”, skjønt det bare betyr “VG-lista som heter korrekturlesere”, som jo er en underlig listeoverskrift …

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg er både ergret meg og moret meg stort over alle skrivefeilenedere presterer. Dere vekker enkelt og greit læreren i meg :o )

Skulle gjerne lest korrektur for dere men det blir ikke gratis :)

Mvh Frøken AG :D

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

[...] This post was mentioned on Twitter by VG Nett, Netthoder (NONA), Petter Bae Brandtzæg, André Roaldseth, Eivind M. and others. Eivind M. said: Søtt. Sparkede korrekturlesere er kanskje mindre fornøyd med denne? RT @androa: VG Nett lanserer VG Rett; http://bit.ly/bsj84K #fb [...]

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

[...] dette blogginnlegget der vi lanserte VG Rett og etterlyste språkbevisste og engasjerte lesere som ville forsterke vår [...]

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

[...] dette blogginnlegget der vi lanserte VG Rett og etterlyste språkbevisste og engasjerte lesere som ville forsterke vår [...]

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ikke at dette har så mye med rettskrivingen i avisene å si, men jeg har sett meg relativt lei på alle de teite overskriftene man finner der. Det er om å gjøre å sause sammen ord slik at man får plass til 200 fakta på så minst mulig plass.

Derav ble bloggen “Ordsaus” født for en del år siden, og selv om den ikke akkurat bobler over av aktivitet, så har det jo vært noen fenomenalt idiotiske ordsausinger opp gjennom åra.

http://ordsaus.spoox.org/

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

De av dere som måtte undersøke kalenderen for å sjekke om det var første april, kan jo øve dere på å lese dagens dato, som står øverst på alle sidene i VG papir. Når dere har sjekket alle sidene og funnet at alle datoene er riktige, er dere muligens modne for større oppgaver.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Gratisarbeid? Nei takk.

Dere må jo gi noe igjen til de som jobber. Det holder ikke med en skryteliste med overskriften “De 100 mest godtroende gratisarbeiderne i landet”.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Nja. Eg er ikkje så interessert i å retta bokmålet dykkar, men kanskje VG Rett kan utvidast til å gjelda fakta- og kjeldesjekk? Sikkert mykje pengar å spara på å la lesarane gjera den jobben.

(Ikkje minst: Det opnar for eit vell av fiffige ordspel, t.d. “ViGipedia”, etc, etc …)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Falitterklæring for journaliststanden, FLAUT!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

[...] har idag lansert deres nye system for hobbyredaktører: VG Rett. Undertegnede er en av de 130 utenfor VG-huset som nå får lov til å ta ibruk systemet. Hittil [...]

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00