av Magne D. Antonsen | februar 2, 2011  

Mammabloggere, her er en utfordring

Mammabloggerne får pepper om dagen og det er med god grunn.

I min daglige jakt etter innlegg til Lesernes VG følger jeg en rekke mammabloggere. De kan være fornøyelig lesing, men mest av alt er de til glede for besteforeldre, onkler og tanter.

En del mammablogger har form som gamle dagers fotoalbum. Fotoalbum som i en årrekke stod i bokhyllen og ble tatt frem med ujevne mellomrom for å mimre om familiens gleder og ferier. Det var ikke så farlig hva som sto der eller hvordan bildene så ut, for de forble innenfor familiens trygge rammer. I dag lager mange en blogg med det samme innholdet som disse albumene, men uten hjemmets fysiske beskyttelse.

Den private karakter i mange mammablogger gjør at jeg må være ekstra varsom når jeg vurderer om de kan frontes på Lesernes VG. Bilder av barn skal vi være særskilt varsomme med, og det gjelder også bilder som kan ligge i andre innlegg enn det vi linker til. Når jeg plukker innlegg til Lesernes VG må jeg ha i bakhodet at vi eksponerer bloggeren for veldig mange mennesker, og at ikke alle har gode hensikter. Selv om temaet bloggen tar opp kan være aktuelt, hender det jeg må vrake det på grunn av presentasjonen.

Langt på vei er jeg enig i kritikerne som mener at bruken av bilder av barn og beskrivelser av barns hverdag er uvettig hos mange mammabloggere. Det jeg finner mest interessant i mammabloggene er når de skriver om samfunnsaktuelle temaer fra sitt ståsted, uten at det private tar for stor plass. Jeg tenker for eksempel på temaer som sunn og enkel familiemat, strømpriser fra et mammaperspektiv, innredningstips for storfamilier i små leiligheter, kjæresteforhold med småbarn i huset osv.

Så dette er utfordringen: Fortell om hverdagens gleder og utfordringer slik at andre kan lære av din erfaring. Skriv om aktuelle hendelser og politiske saker med utgangspunkt i din hverdag. Bildene av barna dine kan du tryggere dele med familie og venner gjennom dropbox.

Les mer i debatten om mammablogger her:

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Hmmm… jeg er og en “mammablogger”. Delvis … innimellom… Det er, sett hvilken kategori jeg skriver mest til i egen blogg, mitt barn jeg skriver mest om.
Jeg skriver masse om Lillingen, som nå er oppgradert til Darlingen. Teller det i denne sammenheng?

Jeg skriver kanskje ikke politisk eller samfunnsrealterte innlegg i den sammenheng, men det har hendt! Jeg vil ikke legge bilder ut av mitt barn.

Lillingens arkiv huser 63 innlegg:
http://viljen.vgb.no/category/lillingen/

Darlingens arkiv huser (til nå) 5 innlegg:
http://viljen.vgb.no/category/darlingen/

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Meget godt poeng Magne. Og ikke minst, velg Dropbox for å dele bilder av unga.
Mange ganger lurer jeg på hvor hjerterå enkelte foreldre kan være. Har ikke sett så mye her på vgb, men herlighet hva folk kan finne på å legge på fjesboka.
Det er sikkert kjempeartig å bli tenåring, usikker og kanskje litt mobbeoffer allerede, så finner mobberne babybildene. Da kan livet falle i grus!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

[...] Magne D. Antonsen i VG meta utfordrar oss med barn å skrive om fornuftige og dagsaktuelle ting. [...]

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg visste jo at jeg hadde sett det et sted. Og her er en link med litt forskjellige tips og tankevekkere. Det er skrevet for skoler og barnehager, men jeg vil si at det har en viss nytte for foreldre også
http://www.nettvett.no/ikbViewer/page/nettvett/tema?tema=64680

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00